4 ASPECTES SOBRE LES MIODESÒPSIES O MOSQUES VOLANTS

4 ASPECTES SOBRE LES MIODESÒPSIES O MOSQUES VOLANTS

-Potser, has tingut un moment de descans amb la mirada perduda mirant el cel o contemplant un fons o paret de color llis clar, i veus de què apareixen flotant a l’aire i movent-se amb els ulls, petits traços foscos de diferents formes com punts, fils, cercles, línies discontínues…
-Aquest fenomen se’l coneix com a “miodesòpsies” o “mosques volants” i acostumen a ser més habituals del que creus.
-Les miodesòpsies sorgeixen, a la majoria dels casos, per l’envelliment de l’humor vitri, estructura gelatinosa de l’interior del globus ocular que ajuda a mantenir la forma rodona, que es deshidrata i col·lapse. Aquest procés dóna lloc a petits cúmuls de col·lagen que es van condensant en forma de fibres i perdent transparència. Amb el pas de la llum, projecten la seva ombra sobre la retina donant una imatge virtual i la sensació d’estar a l’exterior.
-Generalment són de poca importància i acostumen a ser molt comuns en persones que pateixen miopia alta (donat que els seus ulls són més allargats del normal i tendeixen a accelerar el procés d’envelliment de l’humor vitri) o que han estat operades de cataractes, entre altres casos. També s’ha identificat com a factor predis ponent per tenir en compte l’edat de les persones, encara que és possible que aparegui en persones joves i, inclús infantils.
-No tenen el perquè estar relacionades amb patologies, ni fan perdre la visió, no revesteixen importància sempre que es noti una aparició sobtada i massiva o un canvi brusc en la intensitat i poden associar-se a centelleigs o taques al camp visual, en aquest cas s’ha de visitar ràpidament al servei d’oftalmologia per la seva diagnosi. En altres casos poden provenir d’exsudats que es dipositen al vitri a conseqüència d’inflamacions a l’úvea o la retina, o de petites hemorràgies.
-El pronóstic depent del tamany i l’antiguitat. Les més recents es poden reabsorbir, però les més antigues tenen tendència a resistir-se. Et recomenemt que, si notes la preséncia d’aquest tipus de “mosques volant”, visitis al òptic-optometriste, profesional sanitari d’atenció primaria, que podrá evaluar l’estat del teu sistema visual de forma personalitzada i aconsellarte sobre la millor solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button