9 conselles

9 conselles

gafas-de-sol-cosmopolite-empire-rebelbloodUn estudi del Consell General de Col·legis d’Òptics-Optometristes d’Espanya conclou que els problemes oculars augmenten un 25% durant els mesos d’estiu, podent derivar en grans problemes de salut per als afectats. Per aquest motiu, és aconsellable protegir els nostres ulls en aquesta època de l’any, ja sigui a la ciutat, la platja o la muntanya, ja que les radiacions solars són més incisives durant aquest període.
Per ajudar-vos a tenir cura dels vostres ulls, hem realitzat una llista de 9 útils consells per superar amb èxit el període estival sense patir cap contratemps visual o ocular:
1.Vacances a la muntanya. A les altures, la radiació augmenta en un 10-12% per cada 1.000 metres de pujada, per la qual cosa el risc de patir cremades s’incrementa notablement.
2.Días de sol i platja. L’aigua de la piscina o la platja i la sorra reflecteixen en gran percentatge la radiació solar, per la qual cosa hem d’extremar la precaució davant els raigs ultraviolats.
3. Els ulls, com la pell, tenen memòria. Els raigs UV poden provocar danys acumulatius i permanents. Mai hem de mirar directament al Sol.
4.Albada, capvespre i les hores centrals del dia, són els moments més perillosos per als nostres ulls.
5.Es aconsellable utilitzar barrets d’ala ampla, ja que, si és de bon material, suposen una protecció extra en els nostres ulls.
6. Els dies ennuvolats, en qualsevol època de l’any, provoquen que els rajos del Sol es dispersin, fent que la radiació sigui més difusa i, en conseqüència, més perillosa.
7.El para-sol no acostuma a tenir protecció UV: quan et trobes sota d’ells a la platja has de fer servir protecció en els teus ulls i pell, ja que aquest tipus d’articles filtren només fins a un 35% de la radiació solar.
8.Compte amb l’ús excessiu de smartphones i tablets: les seves pantalles emeten llum blava que es reflecteix directament a la retina, provocant cansament ocular i envermelliment dels ulls. ES ideal utilitzar ulleres que redueixin aquesta longitud d’ona.
9.Ulleres de sol graduades. Pots optar per graduar els vidres de les teves ulleres de sol amb igual o major protecció per prevenir problemes oculars a llarg termini. Pot incorporar protecció UV extra, filtres selectius, polarització i tractament antireflectant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button