A què es deu una taca groga a l’ull?

A què es deu una taca groga a l’ull?

pterigiumUna taca groga a l’ull consisteix en una anomalia que sorgeix freqüentment en l’escleròtica, en les rodalies de la còrnia. Aquest problema pot estar vinculat amb dues malalties, la pingüécula i el pterigio.
La pingüécula es tracta d’un pegat o inflor a la conjuntiva, prop de la còrnia, sorgeix generalment en el costat de l’ull més proper al nas. És un canvi en el teixit normal que es transforma en un dipòsit de proteïna, greix i / o calci, molt semblant a un ull de poll a la pell.
En tant, el pterigio és un creixement de teixit carnós amb forma triangular sobre la zona blanca de l’ull, que amb el lapse del temps es pot estendre sobre la còrnia. El tumor pot romandre petit o créixer fins interferir amb la vista. En general, un pterigio apareix des d’una pingüécula.
Certs pterigios poden tornar-se vermells i inflamats, mentre que altres arriben a ser gruixuts i grans, generant una sensació de cos estrany en el globus ocular. Si aquesta manifestació és molt gran, pot afectar la forma de la superfície de la còrnia, derivant en un astigmatisme.
Els motius pels quals es desenvolupa el pterigio i pingüécula encara no s’han aclarit. Es pensa que la llum ultraviolada (UV) del sol pot ser un factor d’aparició d’aquests tumors. Altres causes serien la condició d’ull sec i agents externs, com el vent i la pols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button