CINC CONSELLS PER CUIDAR LA TEVA SALUT VISUAL A L’HIVERN

CINC CONSELLS PER CUIDAR LA TEVA SALUT VISUAL A L’HIVERN

Les temperatures han experimentat un fort descens en les últimes setmanes, el que ens avisa que l’hivern ja és aquí. Igual que ens abriguem amb les peces adequades i ens cuidem per prevenir malalties com la grip, hem de tenir en compte certs hàbits per protegir també la nostra visió perquè, ho creguis o no, els nostres ulls també pateixen amb el fred.

A continuació, t’expliquem com pots cuidar la teva salut visual en aquesta època de l’any i gaudeixis de totes les oportunitats que ens ofereix l’hivern.

1. Parpelleja amb freqüència: Les baixes temperatures trastornen la lubricació ocular i el contrast d’estar al carrer a temperatures molt baixes i entrar en espais on la calefacció és molt alta pot provocar que els nostres ulls es ressequin. Per aquesta raó, si notes sequedat, els òptics-optometristes recomanem parpellejar amb més freqüència perquè els nostres ulls produeixin més llàgrima natural i, d’aquesta manera, mantenir-los hidratats.

2. No deixis d’utilitzar ulleres de sol, sobretot si practiques esports de neu: hi ha la falsa creença que els raigs UV del sol a l’hivern no són tan nocius, però no és així. En aquesta època de l’any, la posició del sol és més baixa i més propera de manera que les radiacions UV són igual de perjudicials que a l’estiu. Per aquesta raó, és recomanable l’ús d’ulleres de sol homologades si surts a passejar, de compres o vas cap a la feina, encara que estigui una mica ennuvolat. Si realitzes activitats a la muntanya, el seu ús és gairebé obligatori, ja que la radiació UV augmenta un 4% cada 300 metres d’altitud. Si realitzes esports de neu, el seu ús és imprescindible, ja que la neu reflecteix i augmenta la radiació UV fins a un 80%.

3. Si tens sequedat ocular, controla l’ús de lents de contacte: Els ambients secs i el fred fan que els teus ulls es ressequin encara més si fas servir lents de contacte i puguin arribar a molestar-te. El nostre consell és que facis servir gotes humectants o llàgrimes artificials i estudia la possibilitat d’usar materials d’alta permeabilitat i baixa deshidratació. I si les molèsties són molt elevades, redueix la seva utilització i consulta al teu òptic-optometrista.

4. A casa i a la feina, regula la temperatura i intenta utilitzar humidificadors: La calefacció alta i contínua s’evapora la llàgrima i produeix la síndrome d’ull sec. Et recomanem que regulis una temperatura mitjana i posis un humidificador en els llocs en els quals passes més temps. A més és convenient ventilar totes les habitacions, almenys una vegada al dia, per renovar l’aire.

5. Acut al professional de la visió: la nostra millor recomanació és que si notes que algun símptoma persisteix visites al teu òptic-optometrista i evitis que puguin aparèixer afeccions de més gravetat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button