Dormir amb lents de contacte?

Dormir amb lents de contacte?

Utilitzar lents de contacte implica tenir certes cures i precaucions, algunes de les quals han anat canviant amb el temps per causa de la utilització de nous materials i tecnologies aplicades. No obstant això, la pregunta preval: Què passa en quedar-se adormit amb els lents de contacte posats?

És coneguda aquesta advertència, i repetida fins al cansament pels especialistes de la visió. És que les lents de contacte poden provocar des de sequedat fins a quadres més greus. Per començar, les llàgrimes tenen un pH diferent que les solucions salines que s’apliquen a les lents, de manera que l’ull pot llagrimejar més per eliminar aquesta solució.
Segons els òptics-optometristes, quan parpellegem netegem amb llàgrimes la còrnia per ajudar a mantenir la superfície ocular uniforme i clara, perquè quan la còrnia està exposada a l’aire, pot arribar a irritar-se. Les lents de contacte necessiten humitat i si la persona pateix d’ulls secs, la situació només podria empitjorar.

¿Falta d’oxigen?
Quan dormim perdem l’exposició ambiental de l’oxigen a la còrnia, que és necessària per mantenir la còrnia sana. Una lent de contacte limita encara més l’oxigen perquè crea una barrera entre l’aire exterior i la còrnia. Si no arriba suficient oxigen, pot experimentar el que s’anomena hipòxia que és la privació d’oxigen en una regió del cos; en aquest cas als ulls.
L’oftalmòloga Rebecca Taylor, portaveu de l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, va il·lustrar la hipòxia ocular de la següent manera: “És com posar una bossa de plàstic al voltant del cap per dormir”.

Els experts assenyalen que dormir amb lents de contacte també pot incrementar els nivells d’infeccions. Tota erosió microscòpica que tingui la còrnia, les que poden ser generades pel contacte amb la superfície anterior de les lents, pot infectar-se amb bacteris. Aquests organismes també poden originar-se per la mala higiene de les mateixes lents o perquè han estat massa temps en contacte amb la superfície ocular.
Una investigació publicada el 2012 per la revista especialitzada Ophthalmology va comprovar que les probabilitats de patir queratitis (inflamació de la còrnia) s’incrementava en gairebé set vegades en individus que de forma ocasional dormien amb les seves lents de contacte durant tota la nit, en contrast amb els que se’ls treien diàriament.
En conclusió, dormir amb lents de contacte és un factor de risc per infeccions oculars serioses. En cas de dubte respecte del tipus de lent, s’ha de recórrer a l’òptic-optometrista o oftalmòleg perquè avaluï el cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button