La visió i el nen

La visió i el nen

La visió i el nen
Els primers anys de vida són una etapa crítica per al desenvolupament visual. Per això, una bona visió en edats primerenques és imprescindible per al desenvolupament social i educacional i fonamental per potenciar l’aprenentatge i el rendiment durant l’etapa escolar i en anys posteriors.
Això implica no només tenir una bona agudesa visual, sinó també moltes altres habilitats visuals, com poden ser la capacitat d’enfocament lluny-prop, l’habilitat de moure els ulls correctament, tenir una binocularidad correcta, una bona coordinació ull-mà o una bona estereopsi (càlcul correcte de la profunditat).
És molt important que tots els nens i nenes passin per controls visuals amb regularitat, ja que des del naixement fins als 6 anys estem desenvolupant les nostres estructures i capacitats visuals i, posteriorment, ens veiem sotmesos a demandes visuals que poden alterar el nostre sistema visual.
En l’optometria infantil, més que parlar en termes precisos d’anys, s’empren termes que agrupen edats aproximades. Normalment, aquestes es classifiquen en:
• Infància. Del naixement fins als 2-3 anys.
• Preescolar: Dels 2-3 anys als 5-6 anys.
• Escolar: Dels 6 anys als 11-12 anys.
• Adolescència: Dels 11-12 anys als 17 anys.
Desafortunadament, el principi d’algunes alteracions visuals passa en els 6 primers anys de vida, abans de començar l’etapa escolar, quan tenen un impacte considerable. Si no són diagnosticades i tractades en aquest període crític, poden tenir serioses i permanents conseqüències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button