No posis en perill els teus ulls

No posis en perill els teus ulls

underwater     Sabies que en utilitzar lents de contacte a la platja o piscina poses en risc als teus ulls?

Lents de contacte-piscina

Portar lents de contacte en llocs com la platja o piscina pot produir-nos una infecció ocular severa per ‘Acanthamoeba’, un organisme unicel·lular que viu a l’aigua.

La invasió de la còrnia per amebes del gènere Acanthamoeba produeix una inflamació de la còrnia que pot originar fins i tot un dèficit de la capacitat visual. Les lents de contacte actuen com a font d’infecció, sobretot si no es desinfecten adequadament ni amb la freqüència recomanada.

La infecció es produeix quan les amebes colonitzen la part més superficial de la còrnia per passar a les capes més profundes de la còrnia, produint úlceres a la mateixa que s’acompanyen de símptomes cridaners com dolor a l’ull, llagrimeig, fotofòbia i envermelliment ocular.

Si la malaltia segueix avançant es produeixen complicacions, com la presència de pus a la cambra anterior de l’ull (hipopi), uveïtis, elevació de la pressió intraocular (glaucoma), visió borrosa, cataracta i infeccions secundàries per altres gèrmens. En casos molt greus es deteriora considerablement la capacitat visual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button