¿Què és el DESPRENIMENT DE VITRI?

¿Què és el DESPRENIMENT DE VITRI?

desprendimiento_del_vítreo-El despreniment del vitri: una patologia ocular comú
¿Què és el DESPRENIMENT DE VITRI?
El despreniment del vitri és un procés fisiològic que es dóna fruit del desenvolupament natural de l’ull que apareix amb freqüència entre els 40 i 70 anys d’edat. Però, què és el vitri? ¿Quins són els símptomes del despreniment del vitri? Com es tracta i alleugen els seus efectes? –
El vitri o humor vitri és un líquid viscós tipus gel, format en un 95% d’aigua, situat entre el cristal·lí i la retina. Dit gel, que representa el 90% de l’ull en volum, té la capacitat d’esmorteir els cops i de sostenir la retina al fons del globus ocular i mantenir la rigidesa d’aquest.
Així mateix, el vitri posseeix un embolcall anomenada hialoides, que és la part que es troba adherida a la retina ia la vora dels vasos retinians. Amb el pas del temps, és normal que el vitri es torni més líquid i això provoqui que la hialoides se separi de la retina, provocant el que coneixem com despreniment del vitri posterior. Per tant, el despreniment de vitri es considera generalment un procés fisiològic fruit del desenvolupament natural de l’ull, procés que passa habitualment sense incidències, i que es dóna amb més freqüència en persones majors de 65 anys.
Tanmateix, hi ha altres causes que poden provocar o afavorir l’aparició d’un despreniment de vitri posterior (DPV) com és una miopia elevada, un traumatisme o un procés inflamatori.
SÍMPTOMES
Quan es desprèn el vitri, els símptomes més freqüents solen ser la presència de miodesòpsies o mosques volants que es veuen de forma sobtada i que molesten o dificulten la visió. Sempre que apareguin algun d’aquests símptomes és necessari acudir a l’oftalmòleg per revisar el fons de l’ull i comprovar que la retina no ha patit cap dany.
TRACTAMENT
Tot i el molest que poden ser aquestes ombres, el despreniment de vitri no requereix tractament. Normalment, amb el pas del temps, el gel es dilueix i es diposita a la part inferior de l’ull. Únicament serà necessari tractament quan s’hagi produït dany a la retina, en aquest cas, es realitzarà un làser d’Argó per reforçar la zona debilitada i evitar així un futur despreniment de retina. De totes maneres, és convenient controlar l’evolució del DPV, encara que la primera exploració hagi estat normal, és possible que evolucioni, pel que és convenient repetir l’exploració davant de qualsevol canvi en els símptomes.
CONSEQÜÈNCIES
Excepcionalment, quan el hialoides té una major adherència a la retina en algun punt, el procés de separació pot provocar un despreniment de retina. Per tant, és important observar si les ombres o mosques van acompanyades de centelleigs de llum molt consecutius, disminució de la visió o alteració en alguna part de camp visual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button