Què hem de fer quan el fum entra en els nostres ulls?

Què hem de fer quan el fum entra en els nostres ulls?

A l’hivern amb la llar de foc, a l’estiu amb les barbacoes, la pol·lució a les ciutats, el tabac o, fins i tot en cas d’incendi, els nostres ulls poden estar exposats al fum. Quan aquest penetra en els nostres ulls, pot causar efectes adversos per a la nostra visió, en forma de dolor ocular o irritació.
Les persones que pateixen trastorns oculars com la blefaritis, l’ull sec o la conjuntivitis al·lèrgica o, els que porten lents de contacte, són les que normalment es veuen més afectades pels efectes del fum quan entra en contacte amb els nostres ulls.

Què passa quan el fum entra en els nostres ulls?
El fum pot causar que la fina capa de protecció dels nostres ulls es deteriori. Els ulls han d’estar sempre ben lubricats i protegits dels agents exteriors. Quan aquesta capa es debilita els ulls s’irriten, s’assequen i enrogeixen.

Així mateix, l’exposició perllongada al fum, com passa quan s’és fumador, pot estar associada a patologies oculars, com són les cataractes, la queratitis, la conjuntivitis i altres afeccions infeccioses.

A més d’afectar a la visió, el fum pot causar problemes respiratoris i altres tipus de complicacions per a la nostra salut.

Com alleujar el malestar quan el fum entra en els nostres ulls?

Quan el fum entra en contacte amb els nostres ulls, podem prendre algunes mesures per alleujar els seus efectes adversos.

-Netejar-se els ulls amb aigua: immediatament després de l’exposició al fum, hem de rentar els nostres ulls amb aigua per alleujar la irritació.

-Ús de llàgrimes artificials: les gotes de llàgrimes artificials ens ajudaran a humitejar i lubricar els ulls i eliminaran els agents estranys que puguin quedar als ulls. Les persones que ja fan servir habitualment aquest tipus de gotes, poden augmentar la dosi.

-Refredar els ulls: per calmar els ulls, es pot guardar el pot de llàgrimes artificials a la nevera o es pot posar una compresa freda als ulls.

-Evitar els espais amb fum: si pateix una afecció subjacent, és millor evitar l’exposició al fum. No fumi, eviti les xemeneies amb llenya, etc.

-Ús d’ulleres de protecció: les ulleres exerceixen de protecció dels ulls. Si es troba a l’exterior, utilitzeu ulleres de sol per evitar que el fum penetri als ulls. En cas de trobar-se en un espai tancat, pot usar ulleres de correcció o de protecció per frenar els agents externs.

-Millorar l’aire: quan estem a l’interior, podem utilitzar filtres o humidificadors per reduir els agents nocius per als nostres ulls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button