ULL SEC, UNA AFECCIÓ QUE AFLIGEIX DURANT LA MENOPAUSA

ULL SEC, UNA AFECCIÓ QUE AFLIGEIX DURANT LA MENOPAUSA

Durant el climateri o menopausa les dones s’enfronten a una afecció oftàlmica anomenada ull sec, la qual es dóna per la disminució d’estrògens i l’efecte directe sobre les glàndules sebàcies que es troben a les parpelles.

La cirurgiana, oftalmòloga Narlly del Carmen Ruiz Quintero va explicar a EFE que “si hi ha una ,disminució d’estrògens van començar les alteracions en les glàndules sebàcies, per la qual cosa no es va produir greix i hi haurà evaporació de llàgrima”.

L’especialista ha destacat que durant el període previ a la menopausa, totes les glàndules aquoses es veuen afectades i per això es presenta sequedat a la pell, nas, boca, vagina i també ulls.

Ruiz Quintero va detallar que l’ull sec és un patiment que a totes les dones en aquesta etapa els afectarà en menor o major grau depenent de què tan greu sigui la seva disminució d’estrògens. Aquesta, ha assenyalat, és una malaltia multifactorial, la qual es manifesta amb la disminució en la producció de llàgrimes o una major evaporació en la pel·lícula lacrimal.

Alguns dels símptomes que es presenten amb aquest patiment són incomoditat, alteració de l’agudesa visual, ardor que no desapareix i sensació sorrenca. En alguns casos es pot fer una afecció crònica i progressiva que pot arribar a ocasionar fins i tot la pèrdua de la visió. Va afegir que 9 de cada 10 persones que acudeixen a un centre oftalmològic tenen ull sec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button