VESSAMENT OCULAR

VESSAMENT OCULAR

vessament ocularVessament ocular: Per què apareix i com prevenir?
El vessament ocular és una hemorràgia que es caracteritza per l’aparició d’una taca vermella de sang sota la conjuntiva. Aquest tipus de sagnat és una patologia molt freqüent i normalment inofensiva que generalment se sol reabsorbir en uns vuit o deu dies.
Per què apareix el vessament ocular?
El vessament sol aparèixer quan algun dels vasos sanguinis que conté la conjuntiva -fina membrana que recobreix l’ull i tapa la esclerótica-, es trenquen. En ser tan cridaner el sagnat pot resultar alarmant, però en la majoria dels casos sol ser inofensiu i curar-se per si mateix. A més, no sol afectar la visió ni causar cap dolor.
En general, es deuen a augments bruscs de la pressió sanguínia, provocats per fortes esternuts o tos, cops a l’ull, aixecar objectes pesats o fregar-se de manera enèrgica. També poden estar provocats per hipertensió arterial o per diabetis mellitus i fins i tot per malalties hematològiques.
Si el sagnat és exagerat o nota qualsevol símptoma anormal, o el vessament es deu a un traumatisme, el convenient és acudir a l’oftalmòleg immediatament. El professional podrà avaluar degudament els factors de risc i establir un diagnòstic fidedigne i donar les indicacions necessàries per a tractar el problema.
Com prevenim la seva aparició?
No hi ha tractaments per a aquesta patologia, encara que si és convenient revisar periòdicament la pressió arterial sempre que es pateixi un vessament ocular d’aquestes característiques. Així mateix, si li passan vessaments amb freqüència ha d’acudir a l’oftalmòleg perquè l’examini i li faci les proves pertinents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Call Now Button